КАК СЕ ПОСТАВЯ КОРЕКТОР ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН?

КАК СЕ ПОСТАВЯ КОРЕКТОР

Какви са основните правила за прилагане коректор?

Първото правило, течния коректор трябва да бъде винаги под основата за грим. По този начин ще бъде по-лесно да се нанесе козметиката и тя да се слее с основата. Не забравяйте, че не се поставя дебел слой коректор, тъй като той ще се вижда, дори и ако успеете да изберете основа и пудра, съответстващи на тена на кожата ви. В случай, че коректора губи своята сила на камуфлаж след няколко часа носене, не се прилага никакъв допълнителен слой от продукта. По-добре отстранете грима и поставете отново свеж такъв. Пудрата на лицето прави коректора да държи по-дълго. Покрийте с тънък слой козметика точно на същите части, където е приложен коректора.

Подходящ коректор – как да изберете един?

Ако страдате от тъмни кръгове около очите, да се използва тръба коректор. Той има съответната консистенция, благодарение на която, лесно се прилага. Нещо повече, той съдържа частици, за да се покрият бръчките по-ефективно. Компактните коректори, от своя страна, са известни като универсална козметика. Те могат да се прилагат с четка за грим , гъба или дори с върха на пръстите. В такъв набор, обикновено се намират няколко нюанса на козметичния продукт, които могат да бъдат свободно смесени и комбинирани. Когато става въпрос за стикове, те са идеални за акне и малки покрития. Предимството на такива продукти са включените антибактериални вещества.

Коректори и нюанси.

Бежовия цвят на коректора е най-универсален. Той прикрива всички несъвършенства като тъмни кръгове около очите, обезцветяване и акне . Жълт коректор крие синини . С помощта на розово-сенчестия коректор може да се прикрият следите от умора на кожата и прави кожата по-свежа и сияйна. Когато става въпрос за зелен коректор, той от своя страна е в състояние да прикрие спукани капиляри, акне и всички несъвършенства на червения цвят.

Как да се покрие акне, спукани капиляри и тъмни кръгове около очите?

Нека да започнем с акнето. Съберете малко количество коректор върху тънка четка или използвайте стик коректор. Нанесете козметиката около кожните лезии и потупайте старателно. Опитайте се да не се пресича зоната на акнето . Когато става въпрос за спукани капиляри, третирането става със зелен коректор с компактна консистенция. Покривайте ги отделно, да не изцапате козметиката върху цялото ви лице. С цел да се скрият фини линии, използвайте коректор с тон по-светъл нюанс от вашата кожа. Нанесете го по бръчките и в тях. Какво трябва да се направи, за да направим устните оптически по-големи? Покрийте горната устна или с жълт или бежов коректор и след това го размажете.

За да скриете тъмните кръгове под очите, използвайте леки и течни коректори. Най-ефективни ще бъдат тези, които са с по-тъмен нюанс от тена. Ярка козметика ще подчерте отоците, кожата и бръчките. Да не се прилага коректор само под очите. Разпределя се също на върха на носа и малко по бузите. Най-ярък коректор трябва да се прилага под костта на челото . Така ще подчертаете тена и направите очите си да изглеждат оптически по-големи.

author

klasiranekozmetika.eu