ФРЕНСКИ ГРИМ – СТЪПКА ПО СТЪПКА

Френски грим – очна линия и устни.

Френският грим се характеризира с очертана очна линия и силно маркирани устни . Класическият френски вид е черна очна линия и червени устни. Когато става дума за очите, всички нюанси на синьото, особено кобалтовото, ще бъдат най-доброто решение за грим. Устните, от своя страна, трябва да бъдат покрити с всички нюанси на червено, като се започне с бордо. От решаващо значение е формата на очната линия да бъде остра и ясно обозначена. Освен това, очната линия трябва да бъде достатъчно дълга, за да се подчертаят миглите, да ги направи оптически по-плътни. Когато става въпрос за устни, ако някой иска да се постигне ефектът на класически френски грим, трябва да се помни за очертаване на устните с молив за устни , сянка на червилото. Омбре стилът изглежда да е доста модерен в днешно време. За да се изясни, Ombre стил на устните се характеризира с постепенно прилагане на цвят. Ефектът се постига чрез степента на интензивност на цвета на червило чрез прилагане на по-дебели и по-тънки слоеве от него.

Френски грим, стъпка по стъпка.

Преди да се вземе решение относно изпълнение на френския грим, препоръчително е на първо място да се погрижите за кожата на лицето . Ексфолирайте вашата кожа, нанесете маска на лицето и след това овлажняващ крем. Когато козметиката се абсорбира напълно, нанесете лека основа за грим, крем BB или коректор. Не забравяйте, френския грим се идентифицира с естественост, простота и деликатност. С други думи, профилирано лице и начервени бузи не играят основна роля в този стил на грим . Най-важни са очите и устните. Нещо повече, основата на грима или друга козметика , с която покривате лицето си с трябва да има съвпадение на сянката с вашата кожа. В края напудрете лицето. Не забравяйте, че не се прилага дебел слой пудра, а само обезмасляваме лицето с нея, особено в средната му част, така наречената Т-зона, тъй като тя блести най-много.

Покрийте клепачите си с голи сенки за очи. Те може да съдържат блестящи частици или да включват светли кафяви оттенъци. С лек по-тъмен нюанс отбележете гънките на очите. Бъдете внимателни, все пак, по отношение на количеството козметика и контрастът между нюансите- не бива да се прекалява. Очевидно е, че в края старателно поставяте спирала на миглите. В случай, че някои мигли се слепят, срешете ги със специален аксесоар за грим. Не забравяйте за очната линия! Линията трябва да бъде малко по-широка във външния ъгъл на окото и главата малко нагоре.

Сега, можете да поставите основа върху устните. Очертайте ги с молив за устни в отсянка червилото и поставете самото червило. Полезен съвет, ако се прилага с малка четка, цветът ще бъде по-ярък. Накрая, покрийте устните с безцветен гланц за устни. Това ще омекоти леко интензивния грим.

author

klasiranekozmetika.eu